Viktigt med rena trappor

Hur viktigt det än är att ha rena trappor är det många som inte bryr sig om trapporna som leder upp till hemmet eller kontoret. Det kan vara ganska engagerande att gå runt på vackert dekorerade trappor till en början, men efter ett tag kommer du att känna dig mer benägen att stanna inomhus i stället för att klättra upp för samma trappor igen. Därför kan det vara till sin fördel att ta hjälp med trappstädning i Kungsbacka.

Anledningen till detta är enkel – de är smutsiga och klibbiga för det mesta. Från hundratals skor och stövlar som kommer och går samlas all slags smuts, oavsett om det är lera från utsidan eller matfläckar från köket: inga trappor är så smutsiga så att den tillfälliga städningen inte blir en stor uppgift. Och medan vissa människor kan tänka sig att släpa upp och ner sina lata arslen, bryr sig andra helt enkelt inte om det.

Vad är lösningen? Trapphusen bör rengöras regelbundet, låt oss säga en gång varannan vecka för offentliga byggnader. Givetvis beror det lite på hur många som vistas i trapphuset och hur snabbt det hinner bli smutsigt. Det beror även på årstiden, under höst och vinter kan det vara nödvändigt att städa oftare. På så sätt hinner man alltid få dem i skick igen innan de blir riktigt smutsiga, och man slipper klättra över smutshögar – eller halka på grund av den kladdighet som den orsakar.

Om ditt trapphus är stort eller om du har många trappor som leder upp till ditt kontor kanske du vill anlita proffs i stället för att städa det själv. Rengöring av trapphus är inte något som de flesta människor och utan rätt utrustning kan du inte riktigt få det snyggt och rent. Experter på trappor vet vad de gör och de har utrustningen för att få jobbet gjort på nolltid, utan att göra en röra eller lämna repor på golvet.