Man får bra motion av skidåkning

Hej, jag kommer från Norrland och jag älskar skidåkning. Jag har alltid gillat det och det är en av mina favoritsysselsättningar.

Jag tycker att skidåkning är en mycket bra motionsform eftersom man får både styrka och uthållighetsträning på samma gång. Man använder sig av hela kroppenoch det gör att man får en bra träningseffekt.

Det är också en bra idrottsform för den som gillar att vara ute i friska luften. Man kan åka skidor både i fjällen och på flackmark och det ger en möjlighet att uppleva naturen på ett helt annat sätt.

Detta är en relativt enkel idrottsform att komma igång med, man behöver inte mycket utrustning och det finns många ställen där man kan åka skidor. Man kan antingen gå på en skidklubb eller så kan man köpa ett abonnemang på ett skidcenter för att få tillgång till fler och bättre faciliteter.

Det finns också olika tävlingsformer och det är en sport som passar både unga och gamla. Jag har alltid tyckt om att tävla i olika former av skidlopp, det är både roligt och utmanande.

Detta är en sport som jag kan rekommendera till alla, oavsett om man vill ha en bra motionsform eller bara vill komma ut i naturen och uppleva något nytt. Jag är säker på att alla som provar denna aktivitet kommer att gilla det! Extra roligt är det ju när man kommer till ett ställe som Vemdalen, jag bor inte långt bort så jag är lyckligt lottad som kan vara där ofta, många reser dit från olika delar av landet. Bor man här i norr med långa vintrar med snö är detta perfekt. Jag ska inte vara blyg, Vemdalen är en av de bästa skidanläggningarna i Sverige med mycket bra liftar och backar för alla. Jag har ofta besökt andra anläggningar i Europa och Vemdalen håller absolut internationell klass!